Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Relatietherapie

Blijf niet nodeloos samen met je partner in rondjes draaien en zoek hulp om vervelende cirkels te doorbreken of nieuwe perspectieven te verkennen!

Verloopt jullie relatie niet zoals gewenst?

Raken jullie verstrikt in een patroon van conflicten en ruzies? Of hebben jullie het gevoel contact te verliezen, dat jullie uit elkaar groeien? Is er zoveel gebeurd dat het niet meer mogelijk lijkt de relatie te redden? Overweeg jij een punt te zetten achter jullie relatie of huwelijk? Of overweegt je partner dat?

Dit is hoe wij jou helpen

Heb jij het gevoel er alleen niet meer uit te geraken? Heb jij ‘ja’ geantwoord op deze laatste vraag en op één of meerdere van voorgaande vragen? Dat kan een goede reden zijn om een afspraak te maken met een van de relatietherapeuten van Aan-zet.

  Enkele jaren geleden zijn wij terecht gekomen Bij Peter Vanhoof, een bekwame relatietherapeut, die ons toen weer goed op weg had geholpen. Vorig jaar zaten wij als koppel opnieuw in een impasse, die moeilijk zonder hulp te doorbreken was. 

   

  We hebben weer dezelfde therapeut te gecontacteerd. Zijn objectieve blik op onze situatie, zijn onpartijdig luisterend oor, zijn ervaring en goede richtlijnen hebben ons uit de ongemakkelijke situatie geloodst. We hebben een beter zicht gekregen op elkaars gevoelens en standpunten.
   

  De tijdspanne tussen de sessies mochten we zelf bepalen en na enkele bijeenkomsten waren we al redelijk goed op weg naar een betere verstandhouding. We bleven nog een tijdje bij hem op gesprek gaan voor de zekerheid zodat we niet zouden hervallen in onze oude patronen.
   

   

   

  Het is een uitdaging om met een derde over privézaken te spreken maar we voelden ons snel op ons gemak en vertrouwden de deskundige aanpak van Peter. Voor onze relatie was de therapie zeker de moeite waard. Wij raden het aan andere koppels aan die met prangende vragen zitten.

  W en P

  "De therapie van Peter heeft ons heel goed geholpen om de moeilijkheden in onze relatie onder woorden te brengen en ermee aan de slag gegaan. Peter heeft een open en oprechte houding, waarbij hij steeds luisterde naar wat we te vertellen hadden, maar ons ook vragen stelde waardoor we ‘denkfouten’ leerden herkennen en inzicht kregen in onze denkpatronen. Hij gaf ons steeds concrete methoden, informatie en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Dit leidde tot een ontspannen relatie, waarbij fouten gemaakt kunnen worden zonder dat dit tot een conflict leidt, waarbij ruimte is voor elkaar en onszelf. We voelen ons nu verbonden met elkaar en durven samen naar de toekomst te kijken.

  Nogmaals dank voor de hulpzame gesprekken!"

  M & R

Wat zijn de voordelen?

Patronen veranderen kan!

Heb jij of hebben jullie last van patronen waarin jullie lijken vast te lopen? Die beginnen schuren? Weet dat patronen beïnvloedbaar en veranderbaar zijn. 
Aan-zet helpt negatieve cirkels vervangen door positieve!

Aandeel in plaats van schuld!

We zijn geneigd om te denken in termen van schuld. Dat leidt makkelijk tot wederzijdse verwijten. Aan-zet helpt partners om hun eigen aandeel te zien. Dat maakt conflicten of patronen bewerkbaar.

Drie ezels weten meer dan twee!

Lopen de gesprekken thuis over de relatie en de manier van met elkaar omgaan moeizaam? Dan maakt het gesprek met een buitenstaander die het proces begeleidt en voor alle betrokkenen respect opbrengt het verschil.

Praktische informatie

Wil jij of willen jullie graag de stap zetten naar therapie en is Aan-zet nieuw voor jou/jullie? Dan kan je contact opnemen met één van de therapeuten van Aan-zet, telefonisch of per mail.

 • Jullie krijgen of jij krijgt dan een afspraak voor een eerste gesprek, zo snel als mogelijk.
 • In het eerste gesprek worden zowel de vragen en klachten alsook de mogelijkheden en krachten van jullie als koppel in kaart gebracht. 
 • Samen met jou/jullie wordt er gekeken op welke manier best kan worden samengewerkt aan een succesvolle therapie!

Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Bel ons dan of stuur ons een mailtje…

Aan-zet

Kerkstraat 140
2060 Antwerpen

Contactgegevens